W firmowej ofercie znajduje się już od przeszło dekady i obecnie stanowi istotny element działalności FHU Robert. Podjęcie decyzji o wprowadzeniu pieczarek brązowych do asortymentu zainicjowało nagły wzrost naszego przedsiębiorstwa, gdyż otworzyło nam drzwi do rozpoczęcia współpracy z jedną z największych sieci hipermarketów w Europie, z którą mamy przyjemność kooperować do dnia dzisiejszego. Obecnie grzyby te pochodzą na ogół z upraw naszych kwalifikowanych dostawców, a dzięki licznym badaniom laboratoryjnym, którym je poddajemy – mamy pewność, że są w pełni bezpieczne dla konsumenta. Co ważne, w przypadku wzmożonego zapotrzebowania na tę grupę produktów, jesteśmy w stanie przeorganizować pracę naszych pieczarkarni w taki sposób, aby włączyć pieczarkę brązową do ich cyklu produkcyjnego.

Pieczarka brązowa, co prawda nie jest tak rozsławiona jak jej jaśniejszy odpowiednik, aczkolwiek w chwili obecnej dość szybko zyskuje na popularności. W jej składzie znajduje się całkiem sporo błonnika pokarmowego, a dzięki swojej bogatej zawartości składników odżywczych, zapewnia poprawę funkcjonowania układu nerwowego. Od pieczarki białej różni się rzecz jasna kolorem oraz co już jest nieco mniej oczywiste – smakiem; który w przypadku pieczarki brązowej jest zdecydowanie intensywniejszy. Dodatkowo, pieczarkę brązową uznaje się za nieco cenniejsze od pieczarki białej źródło witaminy B2 i witaminy D.

Przedstawiony asortyment jest naszą odpowiedzią na długookresowe oczekiwania rynku, a tworzące go pozycje są podzielone według kryteriów zbliżonych do tych zastosowanych przy pieczarce białej. Na szczególną uwagę w tym zestawieniu zasługuje pieczarka Portobello, która wyróżnia się na tle pozostałych komponentów rozmiarem swojego kapelusza oraz widocznością blaszek. Co istotne, większość z wymienionych produktów jesteśmy w stanie zapakować w dowolnie wybrany przez klienta sposób.