Pieczarka biała jest dość powszechnym grzybem jadalnym o niepodważalnych walorach smakowych, który posiada bardzo szerokie zastosowanie w gastronomii. Składa się głównie z wody, jest produktem niskokalorycznym oraz ma niski indeks glikemiczny. Uznaje się ją za cenne źródło potasu, witamin z grupy B i jako jeden z nielicznych produktów – witaminy D. Pieczarka jest uboga w tłuszcze, zawiera jednak szereg kwasów tłuszczowych, które są kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.
PIECZARKA BIAŁA
ASORTYMENT
Zaproponowana przez nas lista różnicuje pieczarki białe ze względu na kaliber, klasę, status BIO oraz ingerencję mechaniczną lub termiczną w procesie ich produkcji. Dostosowujemy ofertę do potrzeb naszych nabywców, starając się jednocześnie w pełni wykorzystać potencjał wspomnianych grzybów. Co istotne, większość z wymienionych w asortymencie pozycji jesteśmy w stanie zapakować w dowolny sposób, włączając w to również foliowanie czy etykietowanie.