Jest to nasz flagowa grupa produktów, od której tak naprawdę wszystko się zaczęło. Za sprawą ogromnego doświadczenia zdobytego na przestrzeni lat, czujemy się obecnie przedsiębiorstwem w pełni dojrzałym i doskonale wykwalifikowanym do produkcji i handlu pieczarkami świeżymi. Od dawna należymy do ścisłego grona największych dystrybutorów grzybów w Polsce, a znak towarowy FHU Robert stał się nadzwyczaj rozpoznawalny, również wśród samych konsumentów. Co ważne, znaczna część pieczarek białych pochodzi z naszych obiektów produkcyjnych, reszta jest natomiast pozyskiwana od zaufanych dostawców, których regularnie poddajemy szczegółowym kontrolom.

Pieczarka biała jest dość powszechnym grzybem jadalnym o niepodważalnych walorach smakowych, który posiada bardzo szerokie zastosowanie w gastronomii. Składa się głównie z wody, jest produktem niskokalorycznym oraz ma niski indeks glikemiczny. Uznaje się ją za cenne źródło potasu, witamin z grupy B i jako jeden z nielicznych produktów – witaminy D. Pieczarka jest uboga w tłuszcze, zawiera jednak szereg kwasów tłuszczowych, które są kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.

Zaproponowana przez nas lista różnicuje pieczarki białe ze względu na kaliber, klasę, status BIO oraz ingerencję mechaniczną lub termiczną w procesie ich produkcji. Dostosowujemy ofertę do potrzeb naszych nabywców, starając się jednocześnie w pełni wykorzystać potencjał wspomnianych grzybów. Co istotne, większość z wymienionych w asortymencie pozycji jesteśmy w stanie zapakować w dowolny sposób, włączając w to również foliowanie czy etykietowanie.